Åsa-Britt Karlsson, generaldirektör på SGI Foto: Oscar Lürén

SGI på andra plats i tävlingen Sveriges modernaste myndighet

4 november 2015, 09:45

Post- och telestyrelsen (PTS) utsågs på tisdagskvällen till Sveriges modernaste myndighet. Statens geotekniska institut, SGI, hamnade därmed på andra plats tillsammans med Konsumentverket och Jordbruksverket. –Vi är glada att vi tog oss till final, det arbetet har betytt väldigt mycket, säger generaldirektör Åsa-Britt Karlsson.

Utmärkelsen delades ut av civilminister Ardalan Shekarabi vid invigningen av Kvalitetsmässan på Göteborgsoperan på tisdagskvällen.

Fyra myndigheter: Jordbruksverket, Konsumentverket, Post- och telestyrelsen och Statens geotekniska institut var slutnominerade i utmärkelsen Sveriges Modernaste Myndighet 2015, och det var alltså Post- och telestyrelsen som till slut avgick med segern.

PTS generaldirektör Göran Marby kommenterade utmärkelsen så här:

–Det är medarbetarna som gör oss till Sveriges modernaste myndighet. Vi arbetar inom ett område i ständig utveckling där det finns stora möjligheter och utmaningar. Våra kompetenta medarbetare arbetar ständigt och engagerat med frågor som effektivitet, förnyelse, innovation och hållbar utveckling.

Åsa-Britt Karlsson (bilden) var glad och nöjd på tisdagskvällen:

– Juryns ordförande Britta Lejon gratulerade oss fyra myndigheter som kommit med i finalen och menade att vi är föredömen för alla myndigheter i Sverige. Det tar vi till oss och jag menar att vi på SGI har kommit en lång väg tillsammans under den här processen för att bli Sveriges modernaste myndighet. Jag vill tacka alla engagerade medarbetare som deltagit i det arbetet. Nu siktar vi på att ta titeln 2017.

Sveriges Modernaste Myndighet instiftades 2009. Syftet med utmärkelsen är att främja en utveckling av statliga myndigheter i linje med målen för den statliga förvaltningspolitiken. Tidigare vinnare har varit SMHI (2013), Skatteverket (2011) och Vägverket (2009).

Bakom Sveriges Modernaste Myndighet står Näringsdepartementet, Vinnova, Naturvårdsverket, PwC och Kvalitetsmässan tillsammans med de fackliga organisationerna ST och Saco-S.

 

Senast uppdaterad/granskad: 2015-11-04
Hjälpte informationen dig? Ja Nej