SGI med i finalen till utmärkelsen Sveriges modernaste myndighet

2 november 2015, 13:29

Statens geotekniska institut, SGI, är med i finalen till utmärkelsen Sveriges modernaste myndighet. Utmärkelsen delas ut på tisdag kväll av civilminister Ardalan Shekarabi vid invigningen av Kvalitetsmässan på Göteborgsoperan.

Fyra myndigheter, Jordbruksverket, Konsumentverket, Post- och telestyrelsen och Statens geotekniska institut är slutnominerade i utmärkelsen Sveriges modernaste myndighet 2015.

De fyra myndigheterna har bedömts utifrån fyra olika huvudkriterier: kvalitet, enkelhet och effektivitet, engagerade och kompetenta medarbetare, förnyelse och innovation samt hållbar och miljömedveten utveckling.

Sveriges modernaste myndighet instiftades 2009. Syftet med utmärkelsen är att främja en utveckling av statliga myndigheter i linje med målen för den statliga förvaltningspolitiken. Tidigare vinnare har varit SMHI (2013), Skatteverket (2011) och Vägverket (2009).

Bakom Sveriges modernaste myndighet står näringsdepartementet, Vinnova, Naturvårdsverket, PwC och Kvalitetsmässan tillsammans med de fackliga organisationerna ST och Saco-S.

Statens geotekniska institut (SGI) är en expertmyndighet som arbetar för ett säkert, effektivt och hållbart byggande och ett hållbart användande av mark och naturresurser. I uppgifterna ingår att förebygga jordskred, ras och stranderosion. SGI arbetar också med att ta fram nya metoder för att sanera förorenade områden.

Intervju med SGI:s it-chef>>

Kvalitetsmässan>>

 

 

Senast uppdaterad/granskad: 2015-11-02
Hjälpte informationen dig? Ja Nej