Kartor över potentiellt förorenade områden

Länsstyrelserna publicerar kartor över de misstänkt eller konstaterat förorenade områden som finns registrerade i länsstyrelsernas databas EBH-stödet. Kartorna uppdateras och kompletteras löpande.

Att en fastighet är med i databasen behöver inte betyda att den är förorenad. Det anger endast att en verksamhet som kan ha gett upphov till föroreningar finns eller har funnits på fastigheten. För att använda kartfunktionen gå till Länsstyrelsernas GeodataKatalog och följ sedan instruktionerna i punkterna nedan. 

  1. Till vänster finns en sökruta. Skriv ebh i den. 
  2. I den vänstra spalten, under kartan, finns rubriken Ansvarig organisation. Kryssa i Länsstyrelserna (obs! inte Länsstyrelsen - alla).
  3. I spalten för Resultat finns nu en rad med symboler och texten LST Potentiellt förorenade områden externt (EBH). Klicka på symbolen WMS tjänst (ser ut som två kugghjul och ett M). 
  4. Ovanför den lilla kartan i vänstra spalten finns det några symboler. Välj Visa kartan i full skärm. 
  5. Använd symbolerna i kartans menyfält för att zooma, panorera, få ytterligare information m.m. Håll musen över symbolerna för att få reda på vad de används till.
    Om det inte syns några markeringar på kartan kan det hjälpa att välja "förstoringsglaset" uppe till vänster och sedan klicka några gånger i kartan.
  6. För att få beskrivning av vad ringarnas färger betyder: Klicka på pilen ovanför Lagerlista (vertikal text längst till höger på sidan). Högerklicka på lagret LST Potentiellt förorenade områden och välj Visa teckenförklaring
Senast uppdaterad/granskad: 2018-10-13
Hjälpte informationen dig? Ja Nej