Integritetspolicy

I kontakten med oss är det ibland nödvändigt att du lämnar dina personuppgifter. De uppgifter som vi registrerar används endast för vårt eget bruk och lämnas inte vidare till tredje part.

Så här hanterar vi dina personuppgifter

När du utför någon av följande aktiviteter samtycker du till att vi samlar in och registrerar dina uppgifter. Nedan kan du läsa om hur vi hanterar uppgifterna du lämnar. Uppgifterna används endast i avsett syfte.

När du söker en tjänst hos oss
Vi sparar din ansökan i 24 månader på grund av rätten att överklaga en tillsatt tjänst. Därefter raderas den i våra system.

Lämnar anbud i en upphandling
Efter avslutad upphandling raderas eller anonymiseras anbuden.

Ansöker om bidrag, statliga medel
I och med att du ansöker om bidrag samtycker du även till att vi i samband med beslutet får publicera information om beviljade bidrag, uppgifter om projektet och namn på sökande/medverkande.

Anmäler dig via e-post eller webbaserat formulär till någon av våra kurser
I och med att du fyller i vårt anmälningsformulär godkänner du att vi får hantera dina uppgifter för att genomföra angiven utbildning och kunna säkerställa att dina behov utifrån exempelvis allergier tillgodoses. När utbildningen är genomförd sparas deltagarförteckning för kursen i syfte att vid förfrågan kunna erbjuda ett nytt kursintyg om detta tappats bort. Övrig information, till exempel allergier, raderas. 

Anmäler dig via e-post eller webbaserat formulär till en konferens eller seminarie 
I och med att du fyller i vårt anmälningsformulär godkänner du att vi får hantera dina uppgifter för att genomföra angiven konferens och kunna säkerställa att dina behov utifrån exempelvis allergier tillgodoses. När konferensen är genomförd sparar vi din e-postadress i syfte att informera i om liknande evenemang i framtiden. Övrig information raderas.

Anmäler dig till att prenumerera på vårt nyhetsbrev
Vi sparar din e-postadress då du anmält dig till vårt nyhetsbrev. E-postadressen används endast för utskick av nyhetsbrevet.
Du kan när som helst avregistrera dig och då tar vi bort dina uppgifter från vår lista för utskick.

Beställer laboratoriearbeten från jord- eller miljölaboratoriet
Dina uppgifter, kopplat till den provning som utförs, sparas i laboratoriets databas. Uppgifterna sparas i 10 år baserat på myndighetskrav därefter gallras eller anonymiseras de.

Beställer lån från biblioteket
Dina kontaktuppgifter sparas under utlåningstiden och raderas sedan.

Lämnar synpunkter på innehållet och funktioner på webbplatsen
När du lämnar synpunkter om vår webbplats är du anonym.

Dina rättigheter

Du har rätt att veta vilka personuppgifter vi hanterar om dig genom att begära ut ett registerutdrag. Om du inte vill att vi hanterar dina uppgifter, vill ändra dem, eller om du tycker att vi hanterar dina uppgifter på fel sätt, har du rätt få dina uppgifter ändrade eller raderade. Det gäller förutsatt att vi inte har laglig skyldighet att hantera uppgifterna.

För mer information eller synpunkter kontakta vårt dataskyddsombud.
Eva Narbrink
E-post: dpo@swedgeo.se
Tel: 013-20 18 40

Mer om hur personuppgifterna hanteras

Vill du veta mera om Dataskyddsförordningen och vad som gäller avseende hantering av personuppgifter?
Besök Datainspektionens webbplats www.datainspektionen.se

Senast uppdaterad/granskad: 2018-05-28
Hjälpte informationen dig? Ja Nej